top of page
Psziché.png

BEMUTATKOZÁS

Mottóm

"Színekben, formákban van az erőd."

 

Meggyőződésem, hogy sokszínű egyediségünk felszínre hozása és kibontakoztatása új megértéshez, majd új megoldásokhoz visz bennünket az utunkon, a célunk irányába.

És ki lehetek én a te utadon? Kísérő útitárs, aki segít bepakolni a hátizsákba, aki finoman útba is igazít, ha eltévednél. Kísérő útitárs, akivel több lehetséges ösvényt is felfedeztek és amelyek mind a célod felé visznek. Kísérő útitárs, aki bízva benned, bátorít az út megtételére, mert meggyőződése, hogy képes vagy rá. Kísérő útitárs, aki menet közben hozzá segít, hogy túl tudj jutni a hullámvölgyeken, mélységeken és magasságokon, kapcsolatba hoz minden olyan képességeddel, amelyek az út megtételében segítenek és újakat is mutat. Kísérő útitárs, aki megtanít arra, hogy egy idő után egyedül tudj tovább haladni az utadon.

IMG_3809.jpg

Áhli Mariann

Áhli Mariann vagyok, integratív szemléletű segítő, hivatásváltó, egykori humánerőforrás- és szervezetfejlesztési szakember és nem utolsó sorban hobbi futó.

Manapság sok a segítő foglalkozású szakember, bárki megtalálhatja a számára legszimpatikusabbat, sőt ma már kihívás lehet az ideális választás is.

Meggyőződésem, hogy mindannyian képesek vagyunk változni, fejlődni. Ugyan sokan kínálnak gyors és eredményes változást minden problémára néhány találkozó hatására, én még sem fogom megígérni neked, úgy hogy még nem találkoztunk, hogy egy szempillantás alatt megoldjuk majd bármilyen problémád vagy elérjük bármilyen vágyott célod. ​Az eredmény gyorsasága a problémádtól, a célodtól függ. 

Már egykori hivatásomban is megtanultam - amikor komplett szervezetek (munkahelyek) fejlődését támogattam-, hogy a valódi, tartós változás kulcsa, hogy meglátjuk-e a tényleges összefüggéseket, tudjuk-e, hová kell helyezni a fókuszunkat ahhoz, hogy előrelépés történjen ott, ahol mi szeretnénk és, hogy elég kitartóak és türelmesek vagyunk-e a megvalósításban, gyakorlásban. Én ehhez szeretném felajánlani megtartó támogatásomat.

Egy számomra nehéz, magánéleti és szakmai kihívásokkal teli időszakban, ajánlás alapján kerestem fel a Mariannt. Érdeklődéssel, de fenntartásokkal álltam a coaching elé - de már az első alkalom meggyőzött, hogy kifejezetten hasznos lesz számomra. A Mariann profizmusa és pozitív személyisége hamar segített egy olyan útra terelni, amelyen a coaching segítségével végig haladva visszatértem a saját önbecsülésemhez és egyúttal a korábbi sikereimhez. A coach úgy “fogta a kezem” ezen az úton, hogy igazából saját magam tettem a megfelelő lépéseket, de a folyamatos támogató odafigyelése az egész úton biztonságot adott és elvezetett oda, hogy a sikert végül ismét én magam érjem el.

 

Zsolt

"

"

ERŐSSÉGEIM

AZ ÉN UTAM

IMG_0747 (1).jpg

Elfogadó - bátorító légkör/ Megtartó biztonság/ Egyediség kibontakoztatása/ Sokrétű tapasztalat/ Integrált módszertanok​/ Tisztább megértés/ Új összefüggések/ Alternatívák /Cselekvés orientáció

Erősségem abban rejlik, hogy elfogadó, bátorító légkört teremtek, amelyben megtapasztalhatod a bizalom megtartó erejét. Ebben a biztonságban összefüggéseket keresünk a belső mozgatórugóid és a jelenlegi helyzeted között, ezáltal mélyebb megértéshez segítelek, amiből ki fog bontakozni a legjobb megoldásod és a konkrét cselekvéseid sorozata.  

Ha engem választasz, a belső világodra (psziché) és a téged körülvevő külső realitásra (körülményekre) egyaránt koncentrálunk majd. A megértésből bontakozhat ki a célodnak megfelelő tényleges változás.

De mit ér a megértés, tettek nélkül, ami a változás kulcsa? A megértés az első lépcsőfok, majd azokat a problémád megoldásához vagy a célod eléréséhez szükséges tettekre váltjuk a mindennapok valóságában. Olyan tettekre, amelyek belőled fakadnak és nem olyanokra, amiket mások mondanak neked.

Nincs egyetlen “jó megoldókulcs”, pláne módszertan, hiszen egyedi és megismételhetetlen vagy. Ezért is segítek többféle, pszichológia alapokon nyugvó módszertant ötvözve integratívan. A módszer önmagában nem segít, ha nem alakul ki a bizalom és az ítélkezéstől mentes elfogadás légköre.

Sokrétű tapasztalataim és a tanult segítő módszertanok együttese olyan integratív szemléletet alakítottak ki bennem, amivel a hozzám fordulókat saját helyzetük minél jobb és szélesebb körű megértésében, a számukra legjobb megoldási lehetőségek megtalálásában és a mindennapok szintjén történő megvalósításban segítem önmagunk és a mozgatórugóik alaposabb megismerését segítségül hívva.

Amikor korábbi munkáim során arra kerestem a válaszokat, hogy miért történik valami úgy egy vállalatnál ahogy, hogyan lehetne "megjavítani", tudtam, hogy azt a látható felszín alatt fogom megtalálni.  Azt is tudtam, hogy ezek a válaszok mindig az emberi viselkedéssel, mozgatórugókkal vannak összefüggésben. 

2015-ben végeztem el az első coach képzést, ami erős felismerést adott. 

A saját mozgatórugóim megértése juttatott el az igazi hivatásomhoz.

Akkor, 32 évesen tudatosult bennem, hogy én emberek segítésével szeretnék foglalkozni, végre a helyemre kerültem. A HR és szervezetfejlesztés egy segítő lépcsőfok volt, a mai napig támaszkodom az innen származó tapasztalataimra, integratív szemléletem építőköve.

 

Én is megvívtam a saját nehézségeimet - maximalizmus, túlzott alkalmazkodás és megfelelni vágyás-, amelyben saját önismeretem mélyítése segített nekem is. Fontosnak tartom annak őszinte közvetítését, hogy egy segítő szakember nem csak a szakmai - elméleti felkészültségétől hiteles, hanem saját önismereti munkájától, attól a munkától, amelyet állandóan folytat ahhoz, hogy mások megtartó segítője lehessen. 

Munkámat folyamatos szakmai szupervízió (minőségbiztosítás) mellett végzem.

 

 

 

 

 

 

HIT - MEGGYŐZŐDÉS​/ EGYEDISÉG/ IGAZSÁG/ HARMÓNIA

Fontosnak tartom, hogy a klienseim önmagukba vetett hite erősödjön, így képessé téve őket problémáik megoldására, céljaik elérésére.

Az erő mindig a saját egyediségünkben rejlik.

Találjuk meg azokat a vezérlő elveinket, amelyek az életben való jobb boldogulásukban iránytűként szolgálnak, ami biztos támpontot ad mindenkori döntéseinkhez és a mindennapi, tudatosabb, harmonikusabb élethez.

A harmónia stabilitásunk eredménye, a testi és lelki jóllétünk alapja. 

VEZÉRLŐ ÉRTÉKEIM

VÉGZETTSÉGEK - KÉPZÉSEK

Business and life coach (InDynamics Consulting)/ Csoportdinamikai tréning (InDynamics Consulting)/ Szakmai szupervízió/ Megkezdett pszichológia tanulmányok (Babes-Bolyai Tudományegyetem)/

Kommunikációs konzultáns; módosult tudatállapotok; NLP; Ego-state; KIP;

Fejlődéspszichológia, pszichopatológia; Jóga nidra; Mindfulness - Dr. Daubner Béla ​/ Szervezetfejlesztési tanácsadó; Nemzetközi Lean Manager (Sämling Solution Cobsulting) / Karrier tanácsadó - coach (Kurtán Klára /Jogi asszisztens; Igazságügyi szervező (PTE Állam-és Jogtudományi Kar)

bottom of page