top of page
Psziché.png

MAGÁNÉLETI COACHING

Önbizalom/Belső egyensúly/Életterületek egyensúlya/Kapcsolatok/Döntés/

Változás​/Önismeret/Stresszkezelés

Úgy érzed nem vagy a helyeden? Egy megoldandó élethelyzet vagy célod kapcsán az aggódás, düh, döntésképtelenség, maximalizmus, félelem vagy szorongás, állandó kompromisszumkötés - megfelelés vagy annak hiánya, fecsegés vagy hallgatás útmutatót adnak ahhoz, hogy milyen irányba induljunk el önmagunk jobb megértésével kapcsolatban, legyen az magánéleti vagy munkahelyi természetű.

Jobb megértésre lenne szükségünk akkor is, amikor saját magunkkal kerülünk ellentmondásba, vagyis mást teszünk, mint amit valójában szeretnénk vagy teszünk valahogy, de nem úgy sül el, ahogyan mi szeretnénk.

Van amikor nem teszünk semmit, mert nem tudjuk, hogy mit kellene vagy egyszerűen félünk attól is, hogy elkezdjük. 

Ha azt veszed észre magadon, hogy a fenti érzéseket próbálod messzebb hessegetni magadtól, de nem vagy elégedett az eredménnyel, sőt, lehet, hogy éppen erősödnek ezek az érzések egy helyzet kapcsán, ez azt jelenti, hogy egyre nagyobb a nyomás és a "kukta fedelét" egyre jobban emelgeti a gőz.

Ezeket az energiákat az elfojtás helyett az önismereti munkában valódi változást jelentő folyamatban lehetne hasznosítani.

A célod elérése vagy a problémád megoldása mellett neked is nagyon fontos, hogy elismerjenek, megbecsüljenek? Mindent meg is teszel érte, de mégsem azt kapod, amit szeretnél és mellette fárasztó is? Ismerős érzés.

Mindent rád lehet bízni, mindig számítani lehet rád, ha erőn felül is kell teljesíteni, te mindent megoldasz a magánéletben és a munkában. Igyekszel kedves, figyelmes és megértő lenni, de nem mindig érzed, hogy ez kölcsönös lenne. Fogalmad sincs hogyan lehetne másként cselekedni?

Nem szereted a konfliktust, ezért sokszor nem szólsz, ha valami zavar vagy csak akkor, amikor már szinte robbansz. Máskor elbagatellizálod, de hiszen ez egy apró dolog, igazán lemondhatok róla a másik kedvéért.

Ha eddig kitartóan olvastál és itt vagy még velem, bizonyára érintett lehetsz valamennyire Te is. Mik lehetnek a további tünetek, hogy téged is érinthet a túlzott megfelelési vágy és az önbizalomhiány?

Minél inkább igyekszel, annál többet adsz magadból, ennek viszont nagy ára van: hátra sorolod magad a saját fontossági sorrendedben. A lista végén vannak az érzéseid, igényeid, céljaid, vágyaid és aki te vagy. Közben mit érzékelsz? Olykor túlfeszíted magad, stresszes, feszült vagy, igyekszel megfelelni az elvárásoknak, alkalmazkodni, jó társ, munkatárs vagy vezető lenni, mert a meggyőződésed, hogy csak így működhet. Vannak időszakok, amikor úgy érzed ez a megfelelő stratégia a jólléthez. Az igazság azonban az, hogy a legtöbbször ez számodra nem komfortos. 

Szeretnél megkönnyebbülni? Rátalálni az önbizalmadra? És megoldani a problémádat? Elérni a kitűzött célodat? De kételkedsz, hogy ez vajon neked sikerülhet-e? Végül is talán Te ilyen vagy, mondod magadnak. 

Ezek a gondolatok kavarogtak bennem, amikor elindultam anno én is az utamon. 

Ha a fenti kérdések Téged is foglalkoztatnak, boldogító lenne, ha elindulnál az úton.

Mariann segítségével ismertem fel és mondtam ki saját magamnak olyan dolgokat amikről azt hittem mástól kell hallanom ahhoz, hogy változásra és változtatásra sarkalljon. A klasszikus értelemben vett tanácsadás helyett, kérdéseivel és a beszélgetésünk finom irányításával vezetett rá, hogy saját magam válaszoljam meg a kérdéseimet.

Dóri

 

 

Nagyon szerettem Mariannal dolgozni. Mindig vidám, pozitív személyisége sokszor kihúzott a gödörből. Az ülések alatt sok dolgot megtudtam magamról és növelte a magamba vetett hitemet. Jó ötleteket adott, hogy be tudjam indítani a tervezett tevékenységeimet!Köszönöm Mariann! Nagyon hálás vagyok neked!

Timi

"

"

"

"

ball-407081_1920.jpg

Probléma megértés, megismerés  önismerettel

Gátak, akadályok feloldása

Alternatívák, új utak keresése

Gyakorlás

IMG_0747 (1).jpg

Mely területeken tudok segíteni?

Túlzott maximalizmus jellemez

Alkalmazkodó vagy

Másoknak szeretnél megfelelni

Nehezen mondasz nemet

Szeretnél jobban kiállni magadért

Több önbizalmat szeretnél

Magabiztosabb szeretnél lenni

Keresed magad és a belső egyensúlyodat

Szeretnéd összhangba hozni az egyes életterületeidet, úgy hogy magadra is maradjon időd

Harmonikusabb emberi kapcsolatokat szeretnél

Változni, változtatni szeretnél magadon és/vagy az életeden

Döntési helyzetben vagy

Szeretnéd jobban kezelni a stresszt az életedben

Szeretnéd felfedezni az erősségeidet

Mélyíteni szeretnéd az önismereted

Szeretnél energikusabb, kiegyensúlyozottabb lenni a mindennapokban

Fordulj hozzám bizalommal, ha MEGTARTÓ BIZTONSÁGBAN, INSPIRÁLVA, BÁTORÍTÓ légkörben szeretnél szakmai segítséget kapni az előrelépésedhez. 

Ahogyan én dolgozom

Minden ember egyedi, minden cél vagy probléma másról szól, mindemellett az is igaz, hogy a folyamatnak adott néhány általános lépése.

Kívülről indulunk - a külső történések és a viselkedésed, gondolataid, érzéseid irányából haladunk a mozgatórugóid irányába, hogy mélyebb megértést kaphass.

Hogy milyen mélyre megyünk befelé az a célodtól és a megoldandó problémádtól függ.

 

Más mélységet és módszereket igényel, ha munkahelyet szeretnél váltani, és hiányzik egy erősebb löket a lépéshez és más mélységet, ha már a kiégés szélén állsz vagy bele is kerültél.

 

Szintén más módszereket és mélységet kíván, ha átmenetileg kibillentél az egyensúlyodból, vagy hirtelen szembe találtad magad egy problémával, mint amikor igazából sosem érezted magad a helyeden, vagy ismétlődően visszatérő problémáid vannak az életed valamely területén, amiket nem tudsz megoldani.

Dolgozunk majd a teljesség igénye nélkül

 

a számodra fontos értékek beazonosításán, hogy összhangba kerülhess magaddal, legyen például döntési nehézség

az erősségeid tudatosításán

a helyzeted megoldásához szükséges erőforrásaid mozgósításán

a lehetőségeid kitágításán

új viselkedésmódok elsajátításán 

belső mozgatórugóid megfigyelésén, megértésén új szemszögekből és más kontextusba helyezésén

szerepe(i)d, gondolataid, meggyőződéseid, érzéseid, cselekedeteid és felelősséged tudatosításán konkrét helyzetekhez köthetően

a téged gátló belső tényezőkön és azok feloldásán

az értelmezési kereteden

A találkozók

Az első találkozót egy kb. 30 perces, ingyenes telefonbeszélgetés vagy Skype videóhívás előzi meg, hogy tudj dönteni arról én leszek-e a megfelelő szakember számodra.

Miről beszélünk majd?

kölcsönös bemutatkozás és a személyes célod / problémád átbeszélése

az általam alkalmazott módszertanok bemutatása

egyeztetjük, hogy a folyamatban miért leszek én felelős, mint szakember és mi az, amiben te

a közös munka kereteinek egyeztetése: késés, lemondás, fizetés 

bármilyen kérdésed, bizonytalanságod lesz a folyamatot illetően bátran tedd fel, ezt is átbeszéljük

felmérjük, hogy létre jött-e a kölcsönös szimpátia, ami az eredményes munkához, a bizalom kialakulásához elengedhetetlenül szükséges

ha úgy ítélem meg, hogy nem én leszek a leginkább kompetens segítő számodra, akkor ajánlok más szakembert

 

Magánéleti helyzetek és fejlesztési célok esetén 3 ülés biztosan szükséges ahhoz, hogy hozzávetőelegesen meg tudjam mondani milyen hosszú folyamat szükséges ahhoz, amit el szeretnél érni.

Árak, ülések gyakorisága, bejelentkezés

Választásod szerint a találkozók időtartama: 60 vagy 90 perc / alkalom

Ülések gyakorisága: 2-3 hetente (egyes esetekben ajánlott lehet a heti rendszerességű ülés)

Helyszín:

2049 Diósd

60 perc: 12 000 forint

90 perc: 16 000 forint

Kérdésed van?
Bejelentkeznél?

Köszönöm, hamarosan válaszolok!

itt olvashatod a LEGUTÓBBI BLOGBEJEGYZÉSEIMET

bottom of page