psziché coaching – [eredeti méret] – [er

MAGÁNÉLET KARRIER

VÁLLALKOZÁS

Gyakran ismételt kérdések

A folyamat kezdete. Mi történik az első találkozáskor?


A következőkben szeretném eloszlatni azt az érthető bizonytalanságot, ami abból adódik, hogy nem tudjuk elképzelni, mi is fog történni az első konzultáció során. Kapcsolatfelvétel - első személyes találkozás: - kölcsönös bemutatkozás, a személyes célod / problémád átbeszélése - ha úgy ítélem meg, hogy nem én leszek a legjobb segítő számodra, akkor ajánlok más szakembert számodra - beszélek az általam alkalmazott módszertanokról - egyeztetjük, hogy a folyamatban miért vagyok én felelős, mint szakember és miben te - felmérjük, hogy létre jött-e a kölcsönös szimpátia, ami az eredményes munkához, a bizalom kialakulásához elengedhetetlenül szükséges - késés, lemondás, fizetés részleteinek egyeztetése - átbeszéljük a kérdéseidet Általában 3 ülés biztosan szükséges ahhoz, hogy hozzávetőelegesen meg tudjam mondani milyen hosszú folyamat szükséges ahhoz, amit el szeretnél érni.
Mire számíthatok egy ilyen folyamatban általánosságban?


Minden ember egyedi, minden cél vagy probléma másról szól, azonban az is igaz, hogy a folyamatnak adott néhány általános lépése. Kívülről indulunk - a külső történések és a viselkedésed, gondolataid, érzéseid irányából haladunk a mozgatórugóid irányába, hogy mélyebb megértést kaphass. Hogy milyen mélyre megyünk befelé az a célodtól és a megoldalndó problémádtól függ. Más mélységet és módszereket igényel, ha munkahelyet szeretnél váltani, és hiányzik egy erősebb löket a lépéshez és más mélységet, ha már a kiégés szélén állsz vagy bele is kerültél. Szintén más módszereket és mélységet kíván, ha átmenetileg kibillentél az egyensúlyodból, vagy hirtelen szembe találtad magad egy problémával, mint amikor igazából sosem érezted magad a helyeden, vagy ismétlődően visszatérő problémáid vannak az életed valamely területén, amiket nem tudtál megoldani. Dolgozunk majd a teljesség igénye nélkül: - a működésed mozgatórugóinak megfigyelésével szerepe(i)d, gondolataid, hiedelmeid, érzéseid, cselekedeteid és felelősséged tudatosításával konkrét helyzetekhez köthetően - a Téged gátló belső tényezőkkel és azok feloldásával - azzal ahogyan értelmezed a világot és a lehetséges alternatívákkal.
Miben nem segíthetek?


Felhívom a figyelmedet, hogy nem vagyok pszichológus, pszichoterapeuta vagy pszichiáter, nem folytatok kezeléseket, sem gyógyító tevékenységet. Amennyiben mentális, pszichés, vagy pszichoszomatikus betegségben szenvedsz, ebben várnál segítséget, gyógyulást, kérlek fordulj más szakemberhez.

KÉRDÉSED VAN?

Tedd fel bátran!

Teszteld a változás iránti elköteleződésed:

Az eredményekhez és a sikerhez elengedhetetlenül szükséges a belső motiváció, a változás iránti elkötelezdés megléte, enélkül nem lehet igazán sikeres a közös munkánk.

Te melyik szakaszban vagy most? 

Töprengés előtti szakasz
Nem gondolod, hogy bármi problémád lenne, nem érzed szükségesnek a változást. Gyakran megmagyarázod, hogy miért nem kell változtatnod. Ismerőseid szerint ürügyeket gyártasz és elhárítod a felelősségvállalást. Ebben a szakaszban ismerőseid úgy érezhetik, hogy nem akarsz változtatni.

 

Töprengés
Időnként érzed, hogy valami tényleg nincs így rendjén és gondolkodsz is róla. Még halogatod a tényleges cselekvést. Kettőség van Benned, szeretnéd a változtatást, de félsz is tőle. Talán elkezdtél önfejlesztő könyveket olvasni, tanácsot kérni másoktól, akár előadásokra is jársz, ami hasznosnak is bizonyulhat, de van amikor úgy érzed, hogy sok idő telt el és még sincs olyan mértékű változás, mint amit elképzeltél.

Előkészület
Már elég nagy a „szenvedés nyomás”, vagyis tudod, hogy csak előre tudsz mozdulni a helyzet megoldása / a célod elérése érdekében, nem akarsz tovább várni, egyszóval sikerült leküzdeni a belső ellenállást és segítőhöz fordulsz.