top of page
Magánéleti coaching_Psziché coaching_Áhl

Psziché Coaching

Magánéleti

coaching

psziché coaching – [eredeti méret] – [er
ABOUT

Amit adok egy segítő folyamatban 

Elkötelezett hozzáállást.

Komplex coaching, pszichológiai módszertanok adta biztonságot a fejlődés elősegítéséért, a tényleges változásért.

Értő, fókuszált figyelmet.

Őszinteséget.

Érdekmentes támogatást.

Biztos támaszt és kísérést. 

Empátiát, megértést. 

Irányt az előrehaladáshoz.

Titoktartást.

"A látásod kitisztul, amint a szívedbe tekintesz. Aki kifelé néz, álmodik.

Aki befelé néz, fölébred."

C.G.J.

Magánéleti coaching

Amiben én tudlak segíteni hitelesen

​​​​​

Az én utam is innen indult. Azzal voltam elfoglalva, hogy a lehető legjobban teljesítsek az élet minden területén. 

Azt hittem, csak így működhet. Sokszor alkalmazkodtam helyzetkehez, emberekhez, vállaltam túl magam a munkámban és a magánéletemben, próbáltam megfelelni.  

És hogy mit éreztem belül? 

Egy ideig semmit, csak mentem előre és csináltam a dolgomat, közben jó mélyre eltemettem a feszítő rossz érzéseket. Egy darabig. Aztán nem ment. Amikor elég rosszul éreztem már magam, rájöttem, én nem akarom így élni az életem. 

Rájöttem, saját magam háttérbe szorítása nem a legjobb stratégia az önazonos élethez. 

Sokan azt feltételezik, hogy egy segítő foglalkozású szakembernek soha semmi gondja nem volt és nincs is az életében, "tankönyv" szerűen éli mindennapjait. Dr. Daubner Béla pedig erre azt mondja, hogy az a jó szakember, akinek jó nagy elakadása volt, de azt kellően megszenvedte, megdolgozta a saját önismerete mélyítése által. Én is ezt vallom. Én is végig csináltam. 

A fenti témák közül legalább egy téged is érint?

 

 „Gnoti se auton”  Ismerd meg önmagad

„Ki más ismerne a legjobban, ha nem én saját magam?!” Sokakban felmerül a kérdés.

Ami valóban így van, hiszen ezt az arcot látod minden reggel, ha a tükörbe nézel, a saját gondolataid zakatolnak a fejedben, Te reagálsz a helyzeteidre, Te éled meg az érzéseidet. Igazad van. Mindemellett úgy gondolom, ez a jéghegy csúcsa.

Mikor érdemes önismeret fejlesztéssel foglalkozni?

Ha úgy érzed nem vagy a helyeden vagy éppen egy helyzet kapcsán az aggódás, düh, döntésképtelenség, maximalizmus, félelem vagy szorongás, állandó kompromisszumkötés - megfelelés vagy annak hiánya, fecsegés vagy hallgatás útmutatót adnak ahhoz, hogy milyen irányba induljunk el önmagunk jobb megértésével kapcsolatban, legyen az magánéleti vagy munkahelyi természetű.

Jobb megértésre lenne szükségünk akkor is, amikor saját magunkkal kerülünk ellentmondásba, vagyis mást teszünk, mint amit valójában szeretnénk vagy teszünk valahogy, de nem úgy sül el, ahogyan mi szeretnénk.

Esetleg nem teszünk semmit, mert nem tudjuk, hogy mit kellene vagy egyszerűen félünk attól is, hogy elkezdjük. 

Ha azt veszed észre magadon, hogy a fenti érzéseket próbálod messzebb hessegetni magadtól, de nem vagy elégedett az eredménnyel, sőt, lehet, hogy éppen erősödnek ezek az érzések egy helyzet kapcsán, ez azt jelenti, hogy egyre nagyobb a nyomás és a kukta fedelét egyre jobban emelgeti a gőz.

Ezeket az energiákat az elfojtás helyett az önismereti munkában valódi változást jelentő folyamatban lehetne hasznosítani.

Önismereti szintek

1. lépés

Ismered és objektíven látod az adottságaidat, képességeidet, feszültség-, kudarctűrő képességeidet.

Tudod, hogy mik az erősségeid, gyengeségeid különböző szerepeidben a munkában vagy a magánéletedben? Milyen értékek fontosak igazán számodra? Egyezik az önmagadról alkotott képed a környezeted véleményével?  

2. lépés

Tudod, hogy a korábbi élményeid hogyan hatnak rád, amelyek befolyásolják a jelenlegi működésedet, gondolataidat, érzéseidet, törekvéseidet, döntéseidet azzal a helyzettel kapcsolatban, amin változtatni szeretnél?

Tudod, hogy ezek hogyan gátolják azt, amit valójában szeretnél? Tudod, hogy mi tartja fenn ezt az állapotot?

Tudom és hiszem, hogy ez a szakasz a kulcsa a változásnak, egy-egy helyzetünk megoldásának.

A tudatosítás sokszor nem megy egyedül, hiszen kívülről nem látunk rá magunkra és a saját működésünkre. 

3. lépés

A tudatosításban benne van a változás lehetősége, így a cselekedeteid és mélyebb vágyaid közötti összhangot meg tudod teremteni. 

Ezen a szinten alakíthatóak át azok a működési módok, amelyek a vágyott célod elérését eredményezik, végső soron pedig összhangot, harmóniát teremtenek a mindennapi életedben.

A legtöbbünknek az első szintről vannak pontosabb ismeretei saját magára vonatkozóan, de nem ritka, hogy sokszor hiányoznak, amely pedig kihatással van a magánéletünkre és a munkánkra is.

Vannak olyan élethelyzetek minden életszakaszunkban - legyen az külső hatás, vagy belülről jövő változás iránti igény - amelyek megkívánják az önmagunkkal való munkát mindhárom szinten.

Az hogy, mit gondolunk és érzünk, hogyan viselkedünk a legtöbbször tudattalanul történik és nem feltétlenül látunk rá a valós mozgatórugóinkra, ezért abban hiszek, hogy mindenkinek végig kellene mennie mindhárom lépésen.

Egy önismereti folyamat nem csak a vágyott állapot elérést eredményezheti, hanem együtt jár az önértékelésünk, önbecsülésünk növekedésével és egy olyan képességet ad, amely minden élethelyzetben eredményesebb helytállást eredményez.

TREATMENTS
CONTACT
bottom of page