top of page

Bornout - te is veszélyeztetett vagy? (1. rész)

Frissítve: 2019. nov. 6.

Néhány héttel ezelőtt készítettem egy karrierrel kapcsolatos közvéleménykutatást, amelynek eredményeként sajnos első helyen szerepel a kitöltők körében a kiégés veszélye, mint elsődleges karrier probléma. (eredmény)

Tudtátok, hogy a WHO hivatalosan is elismerte, hogy a burnout egy betegség?


A mostani bejegyzésben körbejárom a kiégésre hajlamosító személyes és munkahelyi tényezőket, a burnout fázisait, a hozzá kapcsolódó érzelmi állapotokkal, a kapcsolódó pszichoszomatikus, testi tünetekkel, és a végén pedig megosztok veletek több tesztet is, amely segít meghatározni, hogy érintett vagy-e és ha igen, akkor melyik fázisban vagy.


Egy személyes témával kezdem, elárulom nektek, hogy foglalkozásomból adódóan nekem is ügyelnem kell, mert emberek segítésével foglalkozom, ezért fokozott veszélynek vagyok kitéve. És sajnos volt olyan időszak az életemben évekkel ezelőtt, amikor utólag visszatekintve még a szabadúszóvá válás előtti utolsó munkahelyemen eljutottam én is a kiégésig. Mi volt a kiváltó ok? Akkor titkon abban reménykedtem, hogy változást tudok hozni egy startup vállalat (munkahely) kultúrájában maximális teljesítményt hozva, mint a cég tulajdonosai, akik tényleg a világ legjobbjai hivatásukban és akikre példaképként tekintettem. A cégtulajdonosok filozófiája sem segített: "HWAPO", azaz hard work always pays of = a kemény munka mindig kifizetődik. Utólag vissza gondolva borítékolható volt a bejegyzésem témája. Az a gondolat, hogy változást hozzak egyszemélyben a szervezet számára - vagy nevezzük inkább reménynek - kergetett aztán a kiégésig. Egy ponton túl a valóság csúnya szembesülést hozott számtalan a burnoutra jellemző tünettel, de sikerült rengeteg önreflexióval, támogatóval és a tanulságok levonásával kikerülnöm belőle.

Személyiségem mozgatórugójában nagyon erős volt akkor a változásba vetett bizalom és hit, amelyet ma már megfelelő távolsággal tudok kezelni.


Sokan használjuk manapság azt a kifejezést, hogy kiégés, de mi is az valójában?


Először azzal kezdeném, hogy személyiség szintjén mik a hajlamosító tényezők?


Jellemző lehet az alacsonyabb önbizalom és önbecsülés.

Az egyéni tényezők között szerepel továbbá az idealisztikus, maximalista, túlzottan megfelelni vágyó, emocionálisan túlságosan bevonódó hozzáállás.


Munkahelyi szinten pedig nem megfelelő munkahelyi körülmények, az "autokrata" vállalati kultúra, amelyben az emberek úgy érzik, nincsen ráhatásuk a dolgok alakulására, az elismerés, a pozitív visszajelzések, a társadalmi és anyagi megbecsülés hiánya, a túlterhelés, a jelentős személyes felelősség, az anyagi okokból másodállásra kényszerülés, a pihenés hiánya és még számos más körülmény összjátéka.


Sokszor azt gondoljuk, hogy az erős stressz, kimerültség és levertség állapota maga a kiégés, azonban valójában ez egy folyamat, amely 3 fázisból áll:


1. fázis

Az érintettek magas fordulatszámon dolgoznak, behúzott lelki "pszichés" kézifékkel. Növekszik a belső elégedetlenség és a be nem teljesedett élet érzése felerősödik. Kísérő érzés itt a harag, amit a külvilág agressziónak értelmez.

2. fázis

Ez a "visszavonuló" fázis, amikor csökken a teljesítőképesség, megjelenik a félelem, amit menekülésként élünk meg. Vagy túlzottan sokat teszünk vagy az ellenkezője, minimalizáljuk. Ennek a fázisnak a célja önmagunk megóvása a stressztől és a csalódástól. Másokkal és magunkkal is távolságtartóak leszünk, az együttérzés és kedvesség képessége egyre csak fogy.

3. fázis

Megjelenik a belső üresség, a teljes kimerültség, nő a passzivitás, csökken az életkedv. Itt megjelenik az elszigetelődés, egyfajta bénultság érzés. A motivált cselekvésre való képesség gyengül. Ebben a fázisban sajnos eljuthatunk akár a depresszióig.


További 3 ismertetőjegy:


Érzelmi kimerülés: "nincs erőm...", "üresnek érzem magam...", "mit is csinálok én valójában?...", "Szabadságra kell mennem..."


Deperszonalizáció: csökkenő elkötelezettség az ügyfelek és más emberek iránt. Sokszor cinikus hozzáállás és a munkahelyi-magánéleti kapcsolatok kerülése jellemzi.


Teljesítőképesség: kezdetben a teljesítmény csökkenése alig észrevehető, a későbbiekben, amikor pedig amikor már észrevehető, többnyire a betegség előrehaladott fázisban van.

Ez a 3 jellemző aránya egymáshoz ingadozást mutat az egyes munkakörök esetében.


A kezdeti fázist gyakran nem veszi észre az illető, aki benne van. A fontosság érzése és illúziója sokszor figyelemelterelőként szolgál.


A kiégés 3 területet is érint: test, érzelemvilág, viselkedés.


Test

Ezek a testi tünetek sokszínűek lehetnek: gyakori fertőzések, porckorongsérv, mellkasi fájdalom, szívverés, fülzúgás, fáradtság, fogcsikorgatás, izomfájdalom, alvászavar, szédülés, szexuális étvágy csökkenése,