top of page

"A nem döntés is egy döntés! Lehet évekig nem lépni, attól még ugyanabban a mederben topogsz... "

Frissítve: 2019. nov. 10.

Mónika két gyermeke megszületése után felismerte, hogy ideje döntést hozni és megtalálni a hivatását. Közgazdászból kozmetikussá vált és most nyitotta meg az üzletét Érden...Gyerekkorodban mi szerettél volna lenni, volt-e álmod?


Nem volt semmilyen álmom soha.


Anyukám akarta, hogy a közgázt elvégezzem. Nem állt távol tőlem, mert akkor nem tanultam volna, de mindet anyukám unszolására végeztem.

Ilyen szempontból nem voltam tudatos gyerek, azért csináltam, mert elvárták, mert nem tudtam, hogy mit akarok. Későn érő típus vagyok, talán az első gyerek születése előttig, 13 éven keresztül minden évben előjött bennem, hogy mit is tanulnék.

A kozmetikus képzések iránti érdeklődésem valamilyen okból kifolyólag mindig izgatták a fantáziámat. Akkor még nem volt bennem érettség és bátorság, hogy szembe nézzek azzal, hogy mit is szeretnék és vállaljam azt a kockázatot, hogy mi van akkor, ha nem jön be...

Valójában nagyon sok minden érdekelt, kerestem azt, hogy mi is lenne az a terület, amiben kiteljesedhetek. Repdestek a jobbnál – jobb ötletek a fejemben. Volt olyan, hogy elmennék tanítóképzőbe, logisztika szakon is gondolkodtam, de szóba került a lakberendezés is, meg, hogy ruházati üzletet nyissak. Volt itt már minden…


Mik voltak a főbb karrier állomásaid?


Suli mellett is dolgoztam már, de az első igazi munkahelyem

Magyarország egyik jelentős üzemanyag kereskedelmi vállalatánál volt. Nagykereskedelmi referensként dolgoztam, majd belső auditor is voltam. Az utóbbit a munkával járó szabadság miatt szerettem. Majd az első gyermekem megszületése után Törökbálinton helyezkedtem el egy magyar cégcsoport tulajdonosának menedzser asszisztenseként.


Mi hiányzott ezekből a munkakörökből?


A nyugalom.


Mit értesz ez alatt?


Hogy a saját magam ura legyek…utólag visszanézve igazán fojtogattak és szorongással töltöttek el a korábbi munkáim.


Az első munkahelyem egy professzionális multikörnyezet volt. Pályakezdőként nagyon új volt és akkor nagy volt bennem a teljesítés iránti vágy, de legbelül azért csináltam, mert kellett.


Az első gyermeked óvodás lett, te pedig elhelyezkedtél manager asszisztensként…rögtön érezted, hogy ez így nem lesz oké?


Ez folyamatosan bennem volt, de ennél a munkahelynél nem ez számított, hanem hogy közel legyek a családomhoz. A legfontosabb az volt, hogy el tudjam vinni az óvodába a kisfiamat és a családommal értékes időt tudjak eltölteni.

Elérkezett az az idő az életemben, amikor a Férjem feltette a kérdést, hogy egyébként mi veszíteni valód van, ha kitanulod a kozmetikus szakmát és megpróbálod? Ha nem jön be, ott folytatod, ahol abbahagytad. A férjemnek nagyon hálás vagyok, hogy ott állt és áll most is mögöttem!


Mit jelent számodra kozmetikusnak lenni? Megtaláltad magad benne?

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy még a képzés alatt is bennem volt a kétely, vajon van-e annak értelme, hogy éjszakákat tanulok át a család mellett. Mindez megéri?